Рецензія: Один день в Україні

Рецензія: Один день в Україні

– Володимир Тихий веде нас в одноденну екскурсію по службі та громадській активності на передовій у Києві.

Темна станція метро. Цікава фонова музика, текстова інформаційна картка, яка багато говорить кількома словами та цифрами: 13 березня 2022 або 2943Десята День російсько-української війни. Це не якась умоглядна фантазія на зразок історії Валентина Васяновича Атлантида [+see also:
film review
trailer
interview: Valentyn Vasyanovych
film profile
]
, але лише питання перспективи. У той час як для глобальної аудиторії війна почалася в лютому, коли російські війська вторглися в Україну, для українців це етап конфлікту, який триває вже дев’ятий рік, почавшись, коли спалахнуло повстання на Майдані. Камера подорожує до глибших, яскравіших шарів станції, де перебувають жінки, діти та люди похилого віку, і продовжує спостерігати за життям там у безперервному кадрі без діалогів із рук.

(Продовження статті нижче – інформація про бізнес)

День, вказаний у заголовку Володимир Теке‘s Один день в Україні Насправді наступне, 14 березня, або 2944 рікДесята день війни. Режисером фільму виступив Халаф Поле: грубе різання (2014) та член-засновник Вавилон 13 Нещодавно відбулася світова прем’єра колективу, який є його основною продюсерською компанією Sheffield Dockfestде отримав спеціальну згадку в основному конкурсі (див інформаційний бюлетень). Самої теми та прямолінійного підходу Тихого до неї має бути достатньо, щоб забезпечити майбутнє фільму на фестивалі документального кіно.

Є лише деякі речі, на яких Тихий та його колеги-кінематографісти (всіх 12) зосереджуються на станції метро та людях, які ховаються. Друга нитка розповіді розповідає про групу новобранців і членів Гвардії регіональної оборони під час виконання їхніх місій, від бою до розвідки безпілотниками та спостереження за постраждалими районами, щоб запобігти мародерству. Третій — про молоду жінку, яка пристосовується до ситуації за допомогою активності — від приготування їжі для адвокатів до годування бродячих собак і участі в спробах порятунку домашніх тварин, яких власники змушені були залишити.

Одна з думок Тихого полягає в тому, що майже кожен робить усе можливе для підтримки оборонних зусиль у свій спосіб і власними засобами, але такий дискурс, зосереджений на ідеалах патріотизму та солідарності, є стандартним для будь-якої оборонної війни. Що ще цікавіше, тут є дещо більш універсальне: те, як наше сприйняття змінюється під час стресу. Речі, які неможливо було уявити лише місяць тому, стали фактом повсякденного життя, тоді як речі вважаються абсолютно нормальними або навіть звичайними, наприклад, відеореклама та зимля стоп [+see also:
film review
trailer
interview: Kateryna Gornostai
film profile
]
Постер фільму на станції метро схожий на реліквії з далекого минулого.

Працюючи з матеріалами з різних джерел, Тихий та його співред Іван Панніков Їм все ще вдається знайти сенс для всього і певний стиль з’єднання, іноді з великим емоційним впливом. Він також включає кадри реального бою та його руйнівних наслідків, які зазвичай знімаються розвідувальними дронами однієї групи наших героїв, і в ці моменти шокуючу музичну ноту отримує Микита МоісеєвВін складається з пульсуючої перкусії та дрона, який імітує вітрові машини, що особливо ефективно заповнює звуковий ландшафт.

Зрештою ми дізналися, що день обрано не випадково, адже він має й певне символічне значення: в Україні це День волонтера, який асоціюється з польовими та післяпольовими заходами. ні Один день в Україні Я відчуваю випадковість, як звичайний наратив про воєнні події, а скоріше як цінне свідчення незламності людського духу.

Один день в Україні Це українсько-польська копродукція Вавилон 13 У співпраці з чорний фотон.

You May Also Like

About the Author: Sapphire Robinson